Aksel Hennie

Aksel Hennie er utdannet ved Teaterhøgskolen, og er kjent som skuespiller, manusforfatter og regissør. Han har spilt i mange kjente filmer som du kanskje har hørt, som blant annet Ulvesommer, Hodejegerne, Max Manus og Buddy. I filmen Buddy gjennomførte han alle stuntene sine helt selv. Det er ikke kun i Norge han har hatt stor suksess, han har også hatt roller i amerikanske filmer.

I 2015 klarte han å skaffe seg en rolle i filmen The Martians, som er regissert av Ridley Scott. Der spilte han med kjendiser som Matt Damon, Jessica Chastain og Sean Bean. Ellers har han også spilt i The Cloverfield Paradox, Hercules og Age of heroes. Han har også vunnet en rekke priser for sine roller i filmene han har spilt i.

Maniac

Maniac er en norsk humor og dramaserie som gikk på TV2 i 2016. Serien handler om Espen, som er en mann elsket av absolutt alle rundt seg. Hver dag for han er en eneste stor fest, men dette er imidlertid ikke virkeligheten. Alt som skjer, skjer i fantasien hans. Han er egentlig pasient på lukket avdeling på et psykiatrisk sykehus.

Første sesong ble i snitt sett av rundt 80 000. Interessen for serien var ikke kun i Skandinavia, men også internasjonalt. I 2018 kom den amerikanske versjonen av Maniac ut på tjenesten Netflix. Her ble hovedrollen spilt av Jonah Hill, og den har fått veldig positive tilbakemeldinger. Det er verdt å sjekke ut både den norske og den amerikanske versjonen!

Skam

De aller fleste har vel fått med seg serien Skam, og det av god grunn. Skam er en serie som gikk på NRK. Serien handler om livet til flere ungdommer som går på Hartvig Nissens skole i Oslo. Det har blitt produsert fire sesonger av serien, hvor hver sesong fokuserer på en rollefigur. I 2018 ble serien nominert til tre priser foran gullruten.

Serien har ikke bare vært populær her til lands, men også utenfor Norge. Serien blir hyllet for sin innovasjon og rettighetene til Skam ble solgt til USA i 2016, og resulterte i produksjonen av Skam Austin. Dette er da den amerikanske versjonen av serien. Utover dette har seks andre land inngått avtaler med NRK om å lage sine helt egne versjoner.

En natt

TV-serien en natt kom til verden i 2018. Serien er laget av Kristopher Schau og Øystein Karlsen. Serien handler om et par som møtes i første episode, og avsluttes i tiende episode når daten da er ferdig. Selve daten i handlingen varer i fem timer, men første sesong har en lengde på rundt fire timer totalt. Handlingen foregår stort sett på Grünerløkka og Akerselva.

Serien har fått oppmerksomhet fra andre land, og har også kommet ut i en svensk og en amerikansk versjon. Hovedårsaken til at det er blitt laget flere versjoner av serien, er fordi de ønsker å nå ut til et større publikum. En engelsk versjon gjør at serien får mer interesse internasjonalt, og at det kanskje kan komme flere sesonger ved en senere anledning.

Kristofer Hivju

Kristofer Hivju er et navn som kanskje ikke er så kjent for alle, men han har gjort stor suksess som skuespiller, manusforfatter og produsent. Han har ikke kun spilt i norske filmer, og i 2018 klarte han å kapre en rolle i serien Game of Thrones. Der spilte han Tormund Giantsbane i sesongene tre til åtte. Han har også spilt i After Earth, med Will Smith.

Ingrid Bolsø Berdal

Siden hun fullførte utdanningen ved Kunsthøgskolen i Oslo, har hun vært ansatt ved Det norske teatret. Etter sitt første år der, fikk hun utdelt Heddaprisen for årets beste debutant i 2005. Hun har spilt i de kjente norske filmene Fritt vilt og Fritt vilt 2, men også i de internasjonale filmene Chernobyl Diaries, Hercules og Hansel and Gretel: Witch Hunters.