Operahuset

Det nye og superfine Operahuset i Oslo skal være som en organisk forlengelse av naturen omkring. Som vi kan se er Operahuset arkitektonisk utformet på en sånn måte at publikum kommer svært tett på de kunstnerne som gjestene har kommet for å se opptre. Operahuset ser ut som et isfjell som beveger seg mot overflaten før det løfter seg helt opp.

Operahuset er scenen til over 600 kunstnere, og tiltrekker seg mange internasjonalt anerkjente og store kunstnere fra ulike land. Carmen og Nøtteknekkeren er to eksempler på klassiske og velkjente operastykker som har eksistert i lang tid. Carmen er en svært sterk kvinnelig personlighet som elsker friheten over alt annet. Nøtteknekkeren derimot er en klassisk ballett som sprer magi med dans og musikk.

Store festivaler i Norge

Øya-festivalen som finner sted i Oslo hver sommer er en populær begivenhet, og haugevis av Nordmenn og gjester fra andre steder i verden kommer hit for å oppleve storslagen musikk. Øya-festivalen vil servere deg blant annet hip-hop og elektronika. Dette er en sosial begivenhet hvor det er mulig å hygge seg sammen med vennene sine, og bli kjent med nye mennesker i en kreativ atmosfære.

Palmesus-festivalen i juni som finner sted i Kristiansand årlig tiltrekker seg også en masse folk fra fjern og nær. Flere store internasjonale stjerner opptrer her. Samtidig er dette en festival for deg som ønsker en intim og inspirerende festivalopplevelse med noe av det beste som Norge og det store utland har å by på av god musikk. Det er bare å bestille billett.

Marianne og hennes nordlys-team i Tromsø

Marianne og hennes team arrangerer foto-turer i Tromsø sånn at du som kommer hit skal kunne ta ditt livs nordlysbilde. Gruppen kjører omkring i minibuss sammen med deg og alle andre som ønsker å bli med. Det vil bli gitt fotokurs underveis slik at du skal kunne fange nordlyset og selve natten i all sin skjønnhet. Denne turen tar mellom 6 og 10 timer.

På slutten av turen vil du få servert varm drikke og god middag som varmes opp på bål. Opptil 16 personer har mulighet til å bli med, og turen har opp gjennom årene fått svært mange gode tilbakemeldinger. Disse anbefalingene gjør sitt til at Marianne og hennes nordlys-team gjør det meget godt, og tiltrekker seg enda flere for hvert eneste år.

Gladmat – den store matfestivalen i Stavanger

Gladmat i Stavanger arrangeres årlig, og er en allsidig matfestival med fokus på gode råvarer. Gladmat er faktisk en av de største festivalene når det kommer til mat i Skandinavia for tiden. Her serveres det alt fra fisk og skalldyr til kjøttmat og vegetarmat. Mat fra hele verden blir servert på Gladmat og her kan du kose deg med masse godt.

Det finnes også mange ulike matfestivaler i dette landet som har fokus på kortreist mat. Bergen matfestival er en av disse. I sentrum av byen selger altså lokale produsenter sine hjemmelagde produkter i en hyggelig og sjarmerende atmosfære. Du vil finne både hjemmelagde oster, egenprodusert eplesider og herlige sveler for å nevne noen av produktene. Kvaliteten er topp og festivalen er utrolig populær.

Brunsj på Spiseriet i Stavanger

For at du skal slappe av ordentlig på en søndag og ta deg en skikkelig god brunsj, så finnes det ikke et bedre sted for dette enn Spiseriet i Stavanger. Her kan du dra sammen med gode venner eller ektefellen din til en bedre brunsj enn du har smakt på lenge. Mulighetene her er uendelige, og du vil finne egg og bacon og bakverk blant annet.

Munchmuseet på Tøyen i Oslo

Drar du til Munchmuseet på Tøyen i Oslo så har du muligheten til å få med deg verdens største samling av Munch sine bilder. Munch var en av de ledende Norske malerne innenfor ekspresjonismen og det vil du se når du kommer hit. Blant de mest anerkjente bildene hans finner vi bildet Skrik som viser industrialismens inntog i Skandinavia i slutten av 1800-tallet.