Norge har en utrolig rik historie innen rock. Helt fra 1960-tallet har nordmenn latt seg inspirere av rock, samtidig som de har gitt rocken sitt eget preg og i de siste tiårene har også utlandet lagt merke til den norske rocken. I løpet av disse årene har mange kjente og kjære rock-artister kommet fram og bragt den norske rocken videre.

Etter at Rockheim Hall of Fame åpnet i Trondheim i 2011, har norsk rock også fått en plass i den etablerte norske kulturen. Fra Åge Aleksandersen til DumDum Boys – norsk rock vil for alltid være en utrolig viktig del av det norske samfunnet og her er de mest interessante og kjente rock-artistene som har dukket opp i løpet av denne tiden.

Hans-Erik Dyvik Husby

Hank von Hell, også kjent som Hans-Erik Dyvik Husby og Hertugen, slo igjennom i Turboneger, som han var en del av fra 1994 fram til 2007. Han er mest kjent for sine oppsminkede og røffe sceneshow, men er også kjent for å ha noen kontroversielle meninger om psykisk helse i Norge. Han forlot Turboneger i 2007 etter mange års kamp mot rusmiddelavhengighet.

Etter Turboneger gjenopptok han arbeidet med sitt gamle band, Doctor Midnight & The Mercy Cult. De ga ut et album i 2011 som het I Declare: Treason. Hans tredje prosjekt heter Axel & Storebror, og i 2014 kom den første utgivelsen ut, Verdens beste land. Han har tilknytning til Scientologikirken, noe som har ført til hans kritikk av helsesystemet. Han var sist aktuell i Melodi Grand Prix.

Lars Lillo-Stenberg

Vokalisten i deLillos, Lars Lillo-Stenberg, vokste opp på Frogner i Oslo med skuespillerforeldre. Han gikk på Steinerskolen og begynte etter hvert å spille gitar i en alder av 13. Sammen med Lars Fredrik Beckstrøm og Rune Lindstrøm startet han deLillos i 1984. Senere ble også Øystein Paasche, trommis, og Lars Lundevall, gitarist, også med på laget. deLillos er nå et av de største norske rockeband.

Lillo-Stenberg har også startet bandet Young Nells og gitt soloplater. Han skriver også filmmusikk og har blant annet Elling og Buddy pluss også noen reklamer. Tekstene hans bærer ofte preg av naiv lekenhet og du får en god følelse av å lytte til de veldig optimistiske låtene, selv om de kanskje av og til handler om tyngre ting som depresjon.

Joachim Nielsen

Jokke, eller Joachim Nielsen, er kanskje den norske musikeren med mest myter og kultstatus rundt seg. Født og oppvokst i Oslo, dannet Jokke bandet Jokke & Valentinerne i 1982, og det ble raskt et av de mest populære bandene i Oslo. Nielsen selv ble æret med en Spellemannpris i 1991. Etter hvert startet han også Jokke med Tourettes, et band som fortsatte i samme tone.

Jokkes tekster var ofte om folk fra den nedre delen av samfunnet. Han skrev om folk som slet med rus, depresjon og aksept. Heroinavhengighet førte til at han gikk inn og ut av avrusningsklinikker, men han slet også med alkohol. Til slutt tok han en heroinoverdose og døde i 2000. Hans stemme høres fremdeles, og Jokke & Valentinerne ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Sivert Høyem

Sivert Høyem startet med musikk på 90-tallet og startet bandet Abbey’s Adoption, som senere ble til Madrugada, rundt samme tid. Han har også hatt en veldig suksessfull solokarriere, noe som førte til at han fikk Spellemannsprisen som beste mannlige artist i 2009. Høyem deltok også i prosjektet Venn for ofre av tsunamien i 2004. Han er kjent for mer melankolsk musikk og rolige låter.

Egil Hegerberg

Egil er mest kjent som Bare Egil, men han er også medlem av bandene Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath og flere. Han spiller mer humoristisk musikk, men er allikevel regnet som en meget dyktig musikker. Hegerberg spiller på mange strenger og deltar også i flere underholdningsprogram. I 1999 prøvde han og andre medlemmer av Black Debbath å stjele Spellemannprisen som egentlig skulle gå til The Kovenant.