I 2019 har en rekke storslåtte og spennende filmer blitt lansert, og vi har alle sittet klistret foran TV, kinolerret eller iPad for å få med oss alle de spennende filmene. Filmer vekker følelser, hat, glede og latter. Nostalgi fra barndommen, storfilmer fra kjente regissører og etterlengtede samarbeid mellom skuespillere har vært noe som har preget filmlerret i 2019.

Det spekuleres i om noen av filmene vi nå skal se nærmere på kan bli Oscar-nominerte, som for eksempel «Joker», «Rocketman», «The Irishman» og «Once Upon a Time in Hollywood». Det gjenstår bare å se, men i mellomtiden kan du velge deg ut din egen vinner. Vi skal nå se nærmere på noen av de beste filmene fra 2019.

De klassiske regissørene

Quentin Tarantinos niende film er «Once Upon a Time in Hollywood». Med seg har han et stjernespekket lag; Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie. Filmen er full av nostalgi til det gamle Hollywood, og vi kan se oppdiktede og virkelige karakterer. Vi følger Rick Dalton, som sammen med hans stuntmann prøver å finne sin plass i et Hollywood som endrer seg med tiden.

Krimfilmen «The Irishman» er Netflix sin nye storfilm, regissert av Martin Scorsese. Rollebesetningen består av store navn som Robert De Niro og Al Pacino. Filmen gir et innblikk i både mafiakrigene som skjedde på 1960- og 1970-tallet, og et CIA-komplott. The Irishman handler om den organiserte kriminaliteten og forskjellige begivenheter som ledet opp til drapet på fagforeningslederen Jimmy Hoffa.

Tilbake til barndommen

De siste årene har det blitt mer og mer populært å gi oppfølgere til gamle klassikere, sånn som «Toy Story 4». Hele ni år etter den siste filmen, hadde den endelig premiere til glede av mange barn, men mest voksne som har vokst opp med disse filmene. Filmen følger redningsoppdraget til Woody og gjengen, og den vil både få deg til å le og gråte.

Live action nyinnspillinger av Disney-klassikere er også blitt ganske populært, og mange lengtet etter å se «Aladdin» og «Løvenes Konge». Siden Løvenes Konge ikke nådde helt fram, skal vi her snakke om Aladdin. Historien er for det meste lik, vi følger eventyret om gatetyven som forelsker seg i prinsessen. Filmen er regissert av Guy Ritchie, og Will Smith har blitt til den blå ånden.

Filmer som gir stemning

«Rocketman» er en biografisk musikal, som er basert på livet til Elton John. Den er regissert av Dexter Fletcher, og det er Taron Egerton som spiller hovedrollen. Filmen tar for seg Eltons liv helt fra barndommen og de første tiårene av hans karriere. Denne filmen har vært planlagt i nesten 20 år, og det merkes når vi ser de praktfulle kostymene og filmens musikalnumre.

Mange nordmenn elsker julehøytiden, og da er det perfekt at flere julefilmer kommer på skjermene. «Klaus» er en animert spansk julefilm, regissert av Sergio Pablos. Filmen følger Jesper som blir stasjonert til Svalbard mot hans vilje. Animasjonsfilmen «Frost 2» er en film mange har ventet lenge på. I denne etterfølgeren får vi vite hvorfor Elsa har magiske evner, noe som vil true hennes rike.

Filmer som må nevnes

Det har blitt gitt ut mange filmer i 2019, og det blir umulig å nevne alle de som har gjort et inntrykk hos publikum. Likevel kan den psykologiske skrekkfilmen «The Lighthouse» med Robert Pattinson og Ad Astra nevnes. Sistnevnte er en science fiction-film som handler om en astronaut som begir seg ut i verdensrommet, fordi han vil finne faren sin.

Tegneserie-universet

Joker er regissert av Todd Phillips, og han har tatt med seg kjente navn som Joaquin Phoenix og Robert De Niro. I filmen følger vi Arthur Fleck (Phoenix), en mann som jobber som klovn uten at lykken er med han. Hans hverdag er preget av hans mentale lidelse, og håpløsheten han føler til hvordan Gotham har blitt. Joker har vunnet Gulløven på filmfestivalen i Venezia.